Nieuws t/m week 190!!!

21 04 2010

Hallo Allemaal,

Ja ik ben het, Chiel en nog altijd heelhuids hier in Argentinië!!
Het is veel te lang geleden en ik heb het elke keer weer verplaats om hier aan mijn weblog aandacht te besteden, maar tevergeefs.
Het leven als getrouwd man lijkt stukken drukker, een aantal belangrijke feestjes, en we zijn dan ook maar eens verhuisd en we hebben sinds 3 maanden een kattenbeest.
Ik ben druk geweest met mijn verblijfsvergunning hier. Het is nogal een gesleur, eerste keer alle papieren die ik had verzameld met apostille etc. inleveren en daarna na een aantal weken terug komen voor een tijdelijke verblijfsvergunning, deze is maar een 2 a 3 maand geldig. en daarna wachten op het uiteindelijke document. Elke keer dat we er heen moesten, was er een heel rij dus een 3 a 4 uur wachten is niks. En elke keer moet je dan weer terug komen voor een klein iets, kopietje van dit, kopietje van dat. Maar goed na een half jaar papier werk heb ik het in februari uiteindelijk rond gekregen. Toch is het dan nog niet klaar! Nu moest ik naar de gemeente voor een soort van sofi nummer en ID kaart. Maar dat bleek achteraf met 1 a dagen ook afgerond. Nu ben ik wachtende tot dit klaar is, en dat moet zo ongeveer in July/ Augustus zijn. Niet dat ik nu Argentijn ben, nee ik ben niets meer dan een burger met dezelfde rechten als een Argentijn, zonder het te zijn.

In Oktober hoorde we dat het studio-appartement dat in bezit is van de familie vrij kwam in verhuur dus leek ons het moment om een eigen stekje te hebben. Het is klein maar fijn en in het hart van Adrogue. In de hele maand November hebben we geschilderd en spullen gesprokkeld voor het huis. Uiteindelijk zijn we in December oververhuisd. Eind December begin Januari zijn we bezig geweest met de serre, eerder was dit nl. een patio wat bij de tuin hoorde. Maar omdat het best klein is en omdat de ouders altijd al plannen hadden om er een serre te plaatsen. We hebben het zelf gemaakt. Alleen de deuren en het buitenste dakdeel is door een bedrijf gedaan. In Januari had ik vakantie maar die is opgeslurpt door de bezigheden, maar dat vond ik allerminst erg, af is af en dan kunnen we tenminste relax genieten van het aparttementje. Ook hebben we een air-conditioner aangeschaft, iets wat absoluut geen overbodige luxe is hier in Argentinië, al hebben we die net sinds een aantal weken, en dus niet meer zo nodig.

het kampioenschap van Banfield afgelopen einde van het jaar verliep ontzettend spannend. We wonnen de ene na de andere wedstrijd. We zijn op de 13e December kampioen geworden van Argentinië. Iets wat voor het eerst is gebeurd sinds het 113 jarig bestaan van de club.
Hier volgen een aantal videos vanuit youtube van de gebeurtenissen rond het kampioenschap.
Hier het laatste moment voordat we kampioen werden :

En hier is het feest toen we terug kwamen in Banfield, want de laatste wedstrijd speelden we in la Bombonera tegen Boca Juniors.

hier alle goals van het kampioenschap :

Nu zijn we alweer bijna aan het einde van dit seizoen en het gaat iets minder we staan 5e. Maar dat is ook omdat we nu de Copa Libertadores spelen, dat is zeg maar de Champions League van Zuid Amerika. En omdat de wedstrijden sneller gespeeld moeten worden ivm het WK krijg je een raar tournooi.

In Januari smeerde de broer van Brenda ons een katje aan. Een oranje kat, past dus echt bij ons. het kost wel een beetje om een naam te vinden, we wilden een Nederlandse naam nemen maar goed dat is hier met de uitspraak niet echt te doen of het klinkt niet. Uiteindelijk is het “Loki” geworden. Loki de Scandinavische god en voor Little Orange KItty als je de speelt met de letters.
Hier een aantal foto’s van ons mormel.
Loki

Loki

Loki

Loki sleepy on my shoulder

 

Ons nest is af we hebben alles gerepareerd, we hebben de tuin in orde gemaakt en alles opgehangen en geïnstalleerd. We hebben ook maar kabel tv
genomen. Anders dat ik gewend was van mijn UPC abonnement is dat je voor ongeveer dezelfde prijs 80 kanalen hebt. Maar voor nu het belangrijkste is dat ik straks het WK kan volgen. Nu maar hopen dat op een van de 4 sportkanalen die we hebben ze de wedstrijden van het Nederlands Elftal uitzenden.
Anyway hier een kijkje op ons appartement:
woon/slaap gedeelte

zicht vanuit serre op ons tuintje

serre

Tuin en zicht op serre

Flag of Scotland with light ilumination

LCD TV

 

Dit zijn allemaal wel zo’n beetje de hoogte punten van de afgelopen tijd.

Dit jaar kom ik helaas niet naar Nederland, het geld is er niet voor en ik kan ook niet meer weg ivm met de vakantie dagen, dit betreur ik wel en heb er flink over na moeten denken ivm met de trouwdag van Peter en Merian in Juni en Wout en Maria in July.
Wel kom ik ergens in 2011 naar Nederland en dat is ook al niet eens zo ver weg meer.
Ok mensen ik hoop dat het allemaal goed gaat met een ieder van jullie daar, en ik mis NL oh ja en jullie allemaal ook nog wel eens! 😉
tot de volgende.

Chiel


Actions

Information

One response

22 04 2010
Judith

Wat een leuk appartement hebben jullie! Heerlijk eindelijk samen genieten! Ik vind Loki zo leuk!!hebbe hebbe hebbe!! 🙂 Blij om te lezen dat het zo goed met jullie gaat!

Liefs Judith

Leave a comment