Nieuws t/m week 78

9 03 2008

Alles gaat zijn gangetje hier, het werk begint drukker te worden wat ook beter is want ik ben in de afgelopen maanden de helft aan collega’s kwijt geraakt. Mischien hier vrij normaal maar voor mijn NL begrippen niet! 😉  Het komt vooral omdat het gewoon te rustig is in de eerste 2 maanden van het jaar. En de baas wil natuurlijk geen geld verspillen aan iets wat hij zelf ook wel kan doen, vrij logisch!  Al met al ben ik dus “El Holandes” druk genoeg zo zonder collega’s om alles klaar te krijgen. Op zich wel lange dagen ca. 9 a 10 uur per dag maar wel leuk. 
Ik heb even een aantal fotootjes geschoten om jullie een beetje een indruk te geven van een bakkerij a la Argentina.

Gedeelte van de bakkerij(tje)

Bonbones

Facturas

oude uitrol machine

the Boss

Oude (antieke) deegkneder

Collega

Als je een bakkerij in NL hebt gezien weet je dat het anders is dan dat ik gewend ben, maar goed dat geeft ook niet dat is het mooie van in een andere cultuur zijn. Overigens zie je ook een foto van mijn baas en een collega (wat de zus van de baas is).

Afgelopen zaterdag was er de “Clasico del Sur” wat betekent de klassieker van het zuiden (Buenos Aires Zuid). Banfield moest tegen Lanus voetballen. En Lanus is onze rivaal en is de plaats die naast Banfield ligt, dus zo ongeveer een derby. Wij hadden besloten om niet te gaan, aangezien zij de vorige keer zeer slecht presteerde (we verloren 1-3 in eigen huis). Wij wilden niet naar Lanus gaan om weer een nederlaag te zien. Lanus heeft de vorige competitie gewonnen en bovendien is 18 wedstrijden onverslagen in eigen huis.  Genoeg reden dus om te denken dat we niet gaan winnen daar. Alles behalve waar; we wonnen DIK; met 5-0 iets wat ze hier noemen een “Goleado” En in de historie van klassiekers is dat hier een mijlpaal. En juist en dit moment…was ik er niet bij! wat een balen zeg! maar goed niemand had dit ook verwacht!

Lanus - Banfield 0-5 Taladrooooo

Na 5 wedstrijden gespeeld te hebben staan we nu redelijk in de competitie nl op de 11e plaats. Maar we kunnen beter dan dit dus hopelijk stijgen we nog door tot de eerste 5 of…beter…kampioen. http://www.ole.clarin.com/estadisticas/primeraa/c2008/posiciones.html
Waneer er videos beschikbaar zijn zal ik ze posten.

Ik zal verder een keer een andere pagina openen met nieuws uit het land vanuit mijn oogpunt. Om het hierzo even op te schrijven is voor nu even teveel. Er zijn veel verschillen met Nederland en in het algemeen met Europa, en die zal ik proberen te verwoorden met nieuws en ervaringen.  

@ Ivo : Als je naar beneden scrolled zie je wat de theme is!! 😉 …Freshy!  Ik vond het na meer als anderhalf jaar wel een tijd worden voor een opfrissing hehe!

Ow, het weer : Jah, ik denk dat de zomer er wel zo goed als op zit. Tenminste de afgelopen 2 weken is het kwik gedaald naar ca. 20 graden en het regent behoorlijk veel. De bakkerij stond ook al een keer blank (had gelukkig een zwembroek aan) je bent dan aan het dweilen en dweilen, en het blijft maar regenen en regenen, dus uiteindelijk helpt het dus niet veel.  Maar het weer kan ook wel weer omslaan hier, er zullen vast nog wel weken komen met veel zon en 25 a 30 graden op de thermometer. 

tot zover,

Un abrazo a todos,

Chiel


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: