Nieuws t/m week 65

5 12 2007

Hola Gente,

Het is al weer een tijdje geleden dat ik wat op mijn log geplaatst heb, bij deze een update. Ook is er niet zoveel bijzonders gebeurd en gaat het eigenlijk heel mooi zijn gangetje.

Ik ben erg druk momenteel met mijn werk, wat me nog steeds uitstekend bevalt. Ik heb redelijk wat werk overgenomen van de baas, want die is nu wat meer weg en dan heb ik samen met mijn collega de touwtjes in handen in de bakkerij.  Wel is de werk mentaliteit bij sommige wat anders, zo komt mijn collega soms niet opdagen en gaat een andere collega zo van de een op de andere dag op zwangerschapsverlof zonder even te overleggen aangezien er al een weg was voor een aantal dagen. Ook is het duidelijk, nee ik bedoel ERG duidelijk hoe georganiseerd wij Nederlanders eigenlijk wel niet zijn. Ik merk het heel goed met de werkorganistatie hier. Vaak is het zo van…Ah…nu even niets, en dan staan ze cola te drinken, te babbelen en met iemand te sms-en. Maar goed, dat is gewoon een cultuur verschil waar ik me op moet aanpassen, en het is natuurlijk ook goed om zulke verschillen te zien.

Begin November was mijn vriendin weer een jaartje ouder geworden. Ik heb mijzelf die week goed uitgesloofd en overuren gemaakt om voor haar, en haar broer die ook op dezelfde dag jarig is (nee, geen tweeling) een mooie taart te maken. Moet natuurlijk als bakker een beetje imago houden.;) De taart was nog best wel wat werk en woog behoorlijk zwaar bijna 8 kg hehe! Dat komt omdat er 3 soorten fruitbavarois in zit wat natuurlijk wel wat weegt met bovenop Dulce de Leche etc.

Taart voor mijn vriendin 09Nov 2007

Het weer was tot en met 2 weken terug behoorlijk fris zo rond de 15C en we hadden de verwarming ook nog gewoon aan s’avonds. Het leek nog wel een beetje winter. Maar nu is het dan eindelijk omgeslagen, en goed ook! het is al anderhalve week boven de 30C met een hoge vochtigheid dat het na 1 minuut als kletsnat is op de rug!

Ik ben ook een aantal keren naar Banfield gegaan voor een voetbal wedstrijd. We zijn nu aan het einde van de competitie en hebben het op zich niet zo slecht gedaan, al hebben we een aantal wedstrijden verloren die we niet hoefden te verliezen en dan waren we hoogstwaarschijnlijk ook nog kampioen geworden, op de volgende link zie je de positie lijst van de competitie. http://www.ole.clarin.com/estadisticas/primeraa/a2007/posiciones.html

we moeten onze laatste wedstrijd tegen River Plate wat wel bekend is in Nederland. zij doen het bijzonder slecht dus hopelijk kunnen we het seizoen goed afsluiten. De wedstrijd van afgelopen zaterdag wonnen we in iedergeval met een schamele 1-0 maar wel een hele mooi van 35 meter afstand. Hier een aantal foto’s van mij en onze stadion:

Me @ Banfield - Gimnasia Jujuy

Florencio Sola Stadion

Nieuwe gedeelte Florencio Sola

Begin van wedstrijd Banfield - Gimnasia Jujuy

Las Hinchas

Afgelopen vrijdag ben ik naar de allerloog gegaan om te kijken of ik klaar ben met mijn desensibilisatie voor wespen. Ik moest nog een bloedtest doen en die heb ik gelijk zaterdag ochtend laten doen, een dikke brijnaald zoog een halve liter en die testen ze nu zodat ik ze over 2 a 3 weken die weer op kan halen. 😉 Maar ik denk dat ik er nu wel klaar mee ben. Dus om er een optelling van te maken heb ik gedurende een jaar in totaal zo’n 65 injecties moeten nemen voor de allergie! 🙂 Ik denk dat ik nu niet meer bang ben voor naalden in de toekomst hahah! 

Een aantal weken terug zijn we ook naar een markt geweest in Retiro, daar koop je de (truchos) oftewel neppers, allerlei soorten kleding en schoenen van bekende merken zoals: Lacoste, Nike, Adidas, Levis, Rusty, Lamartina, Cardon de laatste 2 zijn grote Argentijnse merken.  Ik kocht een polo van Cardon vergelijkbaar als een polo als Lacoste of Polo RL maar dan voor $20 pesos wat ongeveer 5Euro is. En geloof me je kan het er echt niet aan af zien! …beterrrrr! 🙂

We rollen nu zo in December, nu vandaag is het Sinterklaas, ja, ik denk er ook nog wel aan ja! Ik kan ook nog wel een beetje meedoen want mijn ouders hebben het een en ander gestuurd, zoals pepernoten en drop! En geloof me dat smaakt in Zuid Amerika veel beter!;) 

Begin volgend jaar wil ik waarschijnlijk nog een keer op vakantie gaan met mijn vriendin, ergens naar het  zuiden omdat ik daar nog niet geweest ben. Maar daar kom ik in loop der tijd wel op terug! 

Ik hoorde dat de vriendengroep weer gezellig bij elkaar komt met kerst? …heel goed om te horen dat dat blijft! Als het goed is ben ik er volgend jaar bij!

 Tot zover,

Hasta Luego,

Chiel

Advertisements

Actions

Information

One response

6 12 2007
Marro

Ziet er goed uit allemaal Gait!!! Leuke verhalen. Hier ook alles prima 😉

Massels!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: