Buenos Aires is oranje!

25 06 2007

hola gente,

Nieuws t/m week 40,

Het is weer een tijdje geleden dat ik wat geplaatst heb, bij deze een kleine update. in de afgelopen weken waren er hier verkiezingen voor het burgermeesterschap van de stad. Na hevige strijd is de wat rechtse Mauricio Macro de winnaar met 21% meer stemmen. 
 
macrimichetti240x220

In de foto zie je Macri met links zijn vice-burgemeester Gabriela Machetti. de kleur van deze partij is …Oranje! dus de stad Buenos Aires kleurt oranje!;)
Als je meer wilt lezen volg deze link (is in engels) :
http://www.buenosairesherald.com/argentina/note.jsp?idContent=396438&hideIntro=true

Twee weken terug waren we even op een neer naar Belgrano geweest voor de agrarische bezigheden. De tuin daar moest weer gemaaid worden, hout hakken etc. etc.  Aan het einde van de dag tegen half 6 wilden we langs de rivier naar huis rijden. Wat daaraan anders was is dat je langs de rivier dus geen verharde weg hebt dus vergelijkbaar alsof je langs de berkel oever rijdt(alleen dan in een 2km omtrek niemand te bekennen.  We namen die route om ook aftesnijden richting de groteweg naar Buenos Aires. Het was in het begin wat drasserig en we dreven wat heen en weer met de auto, en verderop bleek het alleen maar erger te worden; met gevolg dat we uiteindelijk vast kwamen te zitten. Ik had nooit verwacht dat dat beetje modder ons tot stilstand zou brengen. Er zat niets anders op dan uit de auto te klimmen en met je poten door de modder slepen om de auto vooruit te krijgen. Dit lukte dus absoluut niet. Na een half uur a 3 kwartier geprutst te hebben, hebben we besloten om hulp te gaan halen. De vader ging te voet naar Belgrano, en wij bleven achter in de auto. Je zou denken waarom niet met mobieltje bellen?! nou, we hadden 3 mobiele telefoons bij ons maar de ontvangst was niet goed ivm. antennes die in de omgeving niet erg aanwezig zijn. De temeratuur daalde tot 2C. en het was ook al snel donker. Na 3 uur kwam de vader terug in een oude 70’s Chevy pick-up, opgelost dachten we…niet dus want de pick-up kwam ook vast te zitten, wat een gekloot. We hebben de banden half leeg laten lopen en nog een vol gas erop gezet. Onze eigen auto kwam deze keer meteen los. de pick-up echter niet. Na veel gegas lukte het dan toch, alleen had hij de motor over verhit en rook kwam onder de kap vandaan. Dus moesten we eerst dat oplossen. Uiteindelijk na 4 uur waren we terug op de weg en zijn we rustig aan naar huis gereden.  Conclusie is dat de rivier vaak hoog staat, dus dat gedeelte staat onder water. En dus blijft er slijk en modder achter. Het is een echte kleigrond.  Ik kan me herrineren door het bos te rijden in Lochem door gelijke modderpoelen maar dan zou je echt niet vast komen te zitten.

Ik hoorde dat het Nederlandse elftal onder 21 weer Europees kampioen is geworden!? Ik heb er helaas niets van meegekregen. Hier was het de afgelopen weken de finale van de Copa Libertadores 2007. De finale word hier 2x gespeeld. In die finale stonden Boca Juniors(Arg) en Gremio(Bra). De eerste wedtrijd won Boca heel mooi met 3-0, en de beslissende wedstrijd afgelopen woensdag werd ook door ze gewonnen in Brazillie met  2-0. dus Boca is de grote kampioen voornamelijk dankzij het voor dit seizien meespelende Roman Riquelme. Kijk naar de videos om een indruk te krijgen:


Hasta Luego,

Chiel

    

Advertisements

Actions

Information

2 responses

27 06 2007
monn

Nog aanwezig geweest bij de voetbalrellen 😛

23 07 2007
Ivanhoe

Gait! Vast in de klei? Klinkt Hollands! Wij zaten op Dourfestival de eerste twee dagen ook in de modder, dus je zou kunnen stellen dat we in hetzelfde schuitje zaten:)

Verder alles prima hier, lekker vakantie enzeau. Gohja, het regent hier natuurlijk vrolijk verder, maar dat mag de pret niet drukken.

Looking forward to your next post,

Groeten Ivo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: