Nieuws van week 31 en 32

22 04 2007

Hallo allemaal,  Het is weer een tijdje geleden dat ik wat geplaatst heb. Dit omdat er niet zoveel nieuws is te melden. Afgelopen vrijdag zijn we naar een klassiek concert geweest. Aangezien ik niet zo vaak (bijna nooit) naar klassiek luister leek het me wel interessant. Ze speelden wat van Nicolò Paganini en Franz Schubert. Het concert was van de Italiaanse sociëteit in Lomas de Zamora.  
Classical Concert

 

Volgende week begin ik hier met een cursus Spaans! Het leek me beter om er wat meer druk op te zetten om te taal beter te kunnen spreken. Ik ga naar een school in Lomas die ook mensen van Ahold hebben gehad als studenten. In die tijd had Ahold hier de Disco supermarkten in handen. Ik denk dat ze met de noorderzon zijn vertrokken ten tijden van de crisis!?

 Het weer is flink koeler, maar ook soms warm. Over het algemeen is het hier nog zo’n 20C. maar soms ook 16 of zoals afgelopen woensdag en donderdag 30 a 31 C. HAHA leve de Herfst. Afgelopen dinsdag heeft het wel geweldig gehoosd en gekraakt. Er viel op plaatsen 41mm binnen een uur, wat hier betekent dat op sommige plaatsen het totaal blank staat. Omdat die delen geen afvoer systeem hebben in de straten voor het overtollige water. Regen, hagel(knikkers), onweer en bliksem met hevige windhozen wat een spanning; daar blijf je voor thuis! ;)) Ik heb ook wat laat door dat de tijd is veranderd in Europa, dit betekent dat we nu een tijdverschil hebben van 5 uur i.p.v. 4 uur. Ik kreeg hier ook vaag wat mee van het nieuws dat Maxima weer een dochter heeft gekregen? Dus Wim-Lex of Guillermo zoals hij hier word genoemd heeft nog steeds zijn zoon niet?hehe (Guillermo is Willem in het Spaans).Wat ook wel lachen is, is dat de voetbal commentatoren de spelers een bijnaam geven, en  maken zeker de wedstrijd aantrekkelijker om te kijken met passievolle kreten. Bijv. Goóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó                                óóóóóóóóóóóóóóóó óóóóóóóóól en dat gaat echt zo lang.   En zover ik weet hebben ze een bijnaam voor Dirk Kuyt; Sopita Quick, Hier hebben ze een soep van Knorr die Quick heet en ze spreken Kuyt als quick uit van daar…Sopita Quick, snel soepje hahah. En Edwin v.d. Sar is Pinoccio. Het is niet bedoeld in de verkeerde manier maar gewoon als ze de naam niet kunnen uitspreken.  Ik heb mezelf ook maar een voetbal shirt aangeschaft van “onze” club Banfield. Ze zijn wel afgelopen woensdag uit de Copa Libertadores gekicked maar goed! Het leek me wel mooi om een shirt te hebben van de “Copa” van Banfield. Aangezien ik naar aardig wat wedstrijden ga en volg op tv. Is het een logische stap.hehe

Zoals je in de foto kan zien lijkt het wel aardig op F.C. Groningen.;)

Shirt van Banfield Copa Libertadores 2007
   Hasta Luego  Chiel  

Advertisements

Actions

Information

3 responses

23 04 2007
weeman

hahahahaha

ja met die klompen is het inderdaad net groningen!! hehehe
Ik zie dat je, je nog steeds niet hebt geschoren! slechte zaeck Chiel.
wel goede zaeck dat je naar school gaat!! niet alleen voor de spaansch maar ook dat je zo andere mensen buiten Brenda om leert kennen!
Lopen vast genoeg buut’nlanders om met te proat’n.

Freundlichen Gruess

23 04 2007
Steef

Mooi dat je t nog steeds naar je zin hebt! Laat je niet door het slechter wordende weer beïnvloeden, zo slecht als het hier in de winter was zul je daar niet meemaken denk ik zo.
Bij de bakkerij is het weer aarbeientijd;) Geeft beetje zomers gevoel!
Succes met t perfectioneren van je Spaans!

Groeten!

4 05 2007
Hans

hahaha mooie foto gait, mag wel een beetje lachen volgende keer:)
Goed dat je je weblog blijft updaten, leuk om te lezen wat je daar allemaal meemaakt!

Groeten uit Delft

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: